Varför finns det ingen veterinärklinik i Vaxholm?

Bra fråga. Nu finns den!

Våra vägar korsades för ett par år sedan på en klinik i Stockholm. Vi upptäckte att vi båda hade anknytning till Vaxholms kommun. Så startade drömmen om att kunna erbjuda professionell, lokal djursjukvård i liten skala. Med fokus på samspel mellan vårdgivare, patient och ägare.

Nu är drömmen verklighet - välkommen till oss!

Cecilia & Annette

I alla möten inom djursjukvården bygger man relationer. Efter en tid inser man att det är just dessa som är en av de stora belöningarna med yrket likväl som en avgörande faktor för att lyckas med behandlingsmål. Tillsammans med dig som ägare vill vi hjälpa ditt djur genom förebyggande vård och behandling i syfte att minska lidande och öka livskvalité trots olika kroniska sjukdomar.

Annette Nyzell

Annette Nyzell är legitimerad djursjukskötare med över 20 år i yrket är även sedan över 20 år bosatt i Vaxholm. Upplevelsen av hundvänligheten i kommunen en vacker sommardag var en av faktorerna som gjorde att hon valde att flytta hit med sin familj. Annette har arbetat både som narkossköterska och klinikchef och hennes kompetensbredd inom djursjukvård för hund och katt är utöver det vanliga. Hon gillar variation, problemlösning och att lära sig nya saker.

Hemma i Vaxholm har det funnits hund, häst, katt, kanin, fiskar och vandrande pinnar. Just nu är det hamstern Benny som får familjens uppmärksamhet och kärlek.

Cecilia Palmers

Cecilia Palmers är veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar samt Fear Free certifierad. Hon har arbetat som klinikveterinär med smådjur sedan examen år 2006 och har ett särskilt intresse för ultraljudsdiagnostik och internmedicin.

Från sitt arbete på AniCura Djursjukhuset Albano och Gärdets Djurklinik har Cecilia lång erfarenhet av både profylaktisk vård, akutsjukvård och alla typer av primärfall. Det mellanmänskliga mötet och med patienterna ligger henne varmt om hjärtat och hon är mån om djurägarens delaktighet i vårdbesluten.

Privat skulle hon gärna ha massor av olika djur, i drömmarna finns höns, får, kor, hästar, katter och ökenråttor. I verkligheten har hon än så länge fyllt hemmet med labradorfarbrorn Kalle samt taxpojkarna Sudden och Cosmo.

Omsorg i samspel med dig och ditt djur

Boka tid